Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Το Πνευματικό Κέντρο για την επίσκεψη στην πόλη Λεκάτ (Leucate) της Νότιας Γαλλίας

1012061_683998388288153_382516552_n


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Λευκάδα 29/1/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας οργάνωσε επίσημη επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη Λεκάτ (Leucate) της Νότιας Γαλλίας στο διάστημα από 17 έως 22 Ιανουαρίου 2014. Στην αποστολή με επικεφαλής το Δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Γαζής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ανδρέας Αραβανής, η Ειδική Συνεργάτιδα του Πνευματικού Κέντρου Ιωάννα Φίλιππα, ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας  Νίκος Κονιδάρης και το Χορωδιακό τμήμα της Νέας Χορωδίας Λευκάδας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών για το Νέο Έτος που διοργάνωσε ο Δήμος της Λεκάτ.
Η αποστολή έφτασε στη Λεκάτ το βράδυ της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου και έγινε δεκτή στο Δημαρχείο της πόλης από το Δήμαρχο της Λεκάτ Michel Py και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολούθησε δεξίωση υποδοχής στο Φουαγιέ του Δημαρχείου.
Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου η Δημοτική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες της πόλης στον πολυχώρο Henry de Monfreid στο λιμάνι της Λεκάτ . Από τη γαλλική πλευρά συμμετείχαν οι Σύλλογοι :
-         Σύλλογος Τρίτης Ηλικίας Vivre au Soleil
-         Σύλλογος Kite Surf
-         College Saint Louis de Gonzague
-         Μαρίνα της Λεκάτ
-         Εκδρομικός Σύλλογος Amicale Laique
-         Πολιτιστικός Σύλλογος της Λεκάτ
Στη συνάντηση οι φορείς της Λεκάτ συνομίλησαν με το Δήμαρχο Κώστα Αραβανή και τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Γαζή, αντάλλαξαν απόψεις και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν λεπτομερώς τη Λευκάδα μέσα από μια οπτικοακουστική παρουσίαση που επιμελήθηκε η ειδική συνεργάτης του Πνευματικού Κέντρου, κα Ιωάννα Φίλιππα.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο κατάμεστο από εκπροσώπους των φορέων της Λεκάτ θέατρο Henry de Monfreid η Νέα Χορωδία έδωσε μια καταπληκτική παράσταση σε τρία μέρη με τραγούδια από τη χορωδία, μουσικές και τραγούδια από το μουσικό σχήμα του μαέστρου Αντρέα Σγουρόπουλου, της Δανάης Σγουροπούλου και του Λάμπρου Κατσούλη και συρτάκι από τα κορίτσια του χορευτικού. Η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση στον ίδιο χώρο όπου οι Γάλλοι παριστάμενοι γεύθηκαν παραδοσιακά προϊόντα από τη Λευκάδα στο μικρό περίπτερο που επιμελήθηκε η λευκαδίτικη αντιπροσωπεία .
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου η Μαρίνα της Λεκάτ διέθεσε σκάφος για μικρή κρουαζιέρα της αποστολής στη λιμνοθάλασσα και στις ακτές της Λεκάτ.
Νωρίς το απόγευμα επαναλήφθηκε η παράσταση της Νέας Χορωδίας στο θέατρο Henry de Monfreid με συμμετοχή και της Χορωδίας της Λεκάτ και κοινή εμφάνιση των δυο Χορωδιών. Μετά το τέλος ακολούθησε ανταλλαγή δώρων ανάμεσα στο Δήμαρχο της Λεκάτ Michel Py, το Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή και τον Πρόεδρο της Νέας Χορωδίας ‘Αγγελο Παπαδόπουλο.
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου η αντιπροσωπεία του Δήμου μας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο της Λεκάτ, το τοπικό Γυμνάσιο και ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο της περιοχής. Τα δυο σχολεία εξέφρασαν έντονη επιθυμία για διασύνδεση με σχολεία ανάλογων βαθμίδων από τη Λευκάδα και έλαβαν τη διαβεβαίωση τόσο του Δημάρχου Κώστα Αραβανή όσο και του Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Λευκάδας Νίκου Κονιδάρη, ο οποίος συνόδευε την αποστολή,  για άμεσες ενέργειες συνεργασίας. Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου έκαναν πολλές ερωτήσεις στην αντιπροσωπεία για θέματα των δυο πόλεων. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι μαθητές του Γυμνασίου εξέπληξαν την αντιπροσωπεία μας τραγουδώντας στα ελληνικά το «Καράβι-καραβάκι».
Το απόγευμα η αποστολή επισκέφθηκε την πόλη Perpignon που βρίσκεται σε απόσταση μισής περίπου ώρας από τη Λεκάτ και θεωρείται πολιτιστική πρωτεύουσα της Νότιας Γαλλίας.
Το βράδυ της ίδιας μέρας η αποστολή οργάνωσε μια ελληνική βραδιά σε παραδοσιακή τοπική ταβέρνα.
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου η αποστολή επισκέφθηκε το Μεσαιωνικό κάστρο  της Carcassonne, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς  και  ξεναγήθηκε στην πόλη, πρωτεύουσα του νομού ‘Ωντ στον οποίο υπάγεται η Λεκάτ.
Το βράδυ σε αίθουσα του Καζίνο της Λεκάτ ο Δήμαρχος Michel Py επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου και φορέων της περιοχής και τα μέλη της Αδελφότητας ¨Consuls de la Seigneurie de Leucate¨ υποδέχθηκαν τη λευκαδίτικη αποστολή με ιδιαίτερα τιμητική και φιλόξενη διάθεση . Ευχαρίστησαν με θερμά λόγια την αποστολή και ανακήρυξαν με παραδοσιακό πρωτόκολλο μέλη της αδελφότητας το Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή, τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Γαζή, το Δημοτικό Σύμβουλο Ανδρέα Αραβανή, τον Πρόεδρο της Νέας Χορωδίας ‘Αγγελο Παπαδόπουλο και το μαέστρο Αντρέα Σγουρόπουλο. Στο Δήμαρχο Λευκάδας δόθηκε το κλειδί της πόλης.  Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο  δεξίωση  και ευχές για γρήγορο αντάμωμα.

Η αποστολή αναχώρησε από τη Λεκάτ τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου