Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Οι εργαζόμενοι στην Π.Ε. Πρέβεζας έκοψαν την πίτα τους

Την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργαζόμενοι της Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, για την καθοριστική συμβολή του στο έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Ηπείρου και τους υπαλλήλους για την υπεύθυνη υπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος, ενώ έκανε μια σύντομη αναφορά στα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς.
IMG 3861
«Επειδή είναι απαρέγκλιτη προτεραιότητά μας να στηρίζουμε τον αγρότη και τα τοπικά μας προϊόντα πραγματοποιήσαμε μια σειρά από δράσεις: συνεχίσαμε τους αναδασμούς και τις βασικές ισοπεδώσεις ώστε συνολικά 2.500 στρέμματα να αποδοθούν για καλλιέργεια στους αγρότες. Και αυτό έγινε μόνο με τους χειριστές και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, και για το έργο αυτό συγχαίρω όλους όσους εργάστηκαν σκληρά.
• Πραγματοποιήσαμε καθαρισμούς ποταμών, με σημαντικές παρεμβάσεις στον Αχέροντα και το Λούρο, και έτσι αποφύγαμε τα χρόνια πλημμυρικά φαινόμενα, όπως επίσης ένα μεγάλο αριθμό καθαρισμών τάφρων και χαλικοστρώσεις αγροτικών δρόμων.
• Συνδιοργανώσαμε το 1ο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου για την ενθάρρυνση νέων να ασχοληθούν με τη γη που πραγματοποιήθηκε στο Κανάλι Πρέβεζας το Σεπτεμβρη.
• Προχωράμε τις μελέτες για την πιστοποίηση των εξαιρετικών αγροτικών μας προϊόντων, για το ελαιόλαδο και τις ελιές, αλλά και τα σπουδαία αλιεύματα Αμβρακικού. Για να αποκτήσουν τα τοπικά μας προϊόντα αναγνωρίσιμη ταυτότητα στην ανταγωνιστική αγορά. • Προχωρούμε γοργά στην καθιέρωση του Ελληνικού Ηπειρώτικου πρωϊνού, οποίο προωθούμε από την πρώτη μέρα που ανέλαβα την ευθύνη για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης.
Το Ελληνικό πρωινό της Ηπείρου θα παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στον επισκέπτη, να γευτεί παντού στην Ήπειρο ένα θαυμάσιο πρωινό καμωμένο από τα εξαιρετικά μας ντόπια προϊόντα

Ιδιαιτέρως σημαντική επιτυχία για ολόκληρη την Ήπειρο ήταν η προένταξη στη νέα προγραμματική περίοδο του καινοτόμου πιλοτικού έργου «Πολιτιστική διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου». Μέσα από στενή συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Πολιτισμού, την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, το Σωματείο «Διάζωμα» και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, επιτεύχθηκε η χρηματοδότηση έργου συνολικού προϋπολογισμού 37.302.000 ευρώ, για τη δημιουργία ενός καινοτόμου τουριστικού προϊόντος με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου. Προσδοκούμε το έργο αυτό να κάνει την Ήπειρο πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού από όλο τον κόσμο. Είναι ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο που συνδυάζει πολιτισμό, τουρισμό, υποδομές και συνέργειες με επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα και που τώρα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Με το πρόγραμμα αυτό θα λυθεί και το πρόβλημα της εισόδου της Πρέβεζας και που θα μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την ένταξη της Νικόπολης στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.
Θέλω οπωσδήποτε να αναφέρω, τις προσπάθειες που καταβάλλουμε, χωρίς να ανήκει καταστατικά στο φάσμα των αρμοδιοτήτων μας, αλλά ανήκει ασφαλώς στις προτεραιότητες της καρδιάς μας, η βοήθεια στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας.
IMG 3849
• Συνεχίζουμε και διευρύνουμε το σημαντικό πρόγραμμα για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Νομού Πρέβεζας σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Κάθε μήνα 141, και πλέον 189, οικογένειες λαμβάνουν πακέτα με τυποποιημένα είδη τροφίμων και προσωπικής υγιεινής. Οι ποσότητες που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής είναι πολύ μεγάλες, καθώς για 12 μήνες έχουν διατεθεί πάνω από 4000 κιβώτια σε οικογένειες που χρειάζονται άμεση βοήθεια ακόμα και για την επιβίωσή τους.
• Επιπλέον, παραχωρήσαμε αίθουσες για τη στέγαση Δομών ΑΜΕΑ, διαθέσαμε οπτικοακουστικό υλικό στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την εύρεση κτιρίου για τη στέγασή του ΚΕΘΕΑ.
• Ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η απόδοση των στρατοπέδων στους πολίτες της. Με χαρά σας αναγγέλλω ότι ολοκληρώνουμε τις διαδικασίες ώστε το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα να αποδοθεί οριστικά και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, για τη δημιουργία χώρων πολιτισμού αλλά και την στέγαση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας".
Κλείνοντας ευχαρίστησε τους νεοπροσληφθέντες, με πεντάμηνη σύμβαση κοινοφελούς εργασίας, που είναι όλοι τους ικανοί και καταρτισμένοι εργαζόμενοι, που άμεσα ενσωματώθηκαν και προσφέρουν ήδη για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έκλεισε με ευχές για μια καλή χρονιά, και ζήτησε να συμβάλλουν οι εργαζόμενοι με όλες μας τις δυνάμεις τους, όπως πέρσι έτσι και φέτος, στην άριστη επιτέλεση του έργου τους, «με επίγνωση ότι η βελτίωση και η ανάκαμψη ξεκινά από εμάς.»
IMG 3867
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης από τη μεριά του ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας για τις καλές υπηρεσίες που παρέχουν και ανέφερε ότι είναι ευχάριστο ότι δεν ακούγονται παράπονα από πολίτες.
«Είμαστε εδώ για να βοηθούμε τον κόσμο, και αυτή είναι η αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου» είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει από κοινού με τους άλλους Περιφερειάρχες για να περιέλθουν στις Περιφέρειες αρμοδιότητες όπως το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, ενώ τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα επίμονης ζήτησης προσωπικού για την κάλυψη κενών, ότι δεν γίνεται ιδιαίτερος λόγος για διαθεσιμότητα στις Περιφέρειες.
Η Ήπειρος είναι η πρώτη σε απορροφήσεις περιφέρεια της Ελλάδας και η μόνη περιφέρεια η οποία έχει διευθετήσει τα περιβαλλοντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις χωματερές και δεν της έχουν επιβληθεί πρόστιμα για το περιβάλλον.
πηγη:atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου