Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η Πρέβεζα θα τιμήσει την μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί φέτος η μνήμη του πολιούχου της Πρέβεζας Αγίου Χαραλάμπους.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Δικαστηρίω, όπου θα γίνει υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Μ. Σπηλαίου παρουσία του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και του Λαού της πόλης.
Εν συνεχεία, θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως –Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Θα ψάλλει χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Νεκτάριου Θάνου.
Στην συνέχεια θα τελεστεί παράκληση στον Άγιο Χαράλαμπο ενώ ο Ναός θα παραμείνει ανοιχτός έως τις 11.30 το βράδυ.
Την Κυριακή παραμονή της γιορτής και ώρα 7 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία ενώ στις 11.30 θα ακολουθήσει παράκληση στον Άγιο.
Στις 6 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και Νικοπόλεως Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.
Την Δευτέρα ανήμερα της γιορτής και ώρα 7 το πρωί θα ξεκινήσει ο Όρθρος και η Αρχιερατική Λειτουργία ενώ στις 10.30 θα ξεκινήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους.
Αμέσως μετά θα προσφερθεί καφές στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς από τον Δήμο της Πρέβεζας ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί μια ακόμη Παράκληση .
Στις 5.30 το απόγευμα θα ψαλεί Εσπερινός και Παράκληση και στην συνέχεια Ιερό Ευχέλαιο.
Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.
Τέλος την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία, θα ακολουθήσει Παράκληση ενώ στην συνέχεια το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει για το Μ. Σπήλαιο.

πηγη:atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου