Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δύσκολο το μεροκάματο στον τουρισμό στην Πρέβεζα...

Μία διαφορετική προσέγγιση του τουρισμού στο Νομό Πρέβεζας, φανέρωσε ο κ. Νίκος Χόικας, εκπροσωπώντας το σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων Πρέβεζας, στη συνάντηση κοινωνικών φορέων με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
«Τα στοιχεία του Υπουργείου, δείχνουν ό,τι να 'ναι. Είμαι σε θέση να σας ανακοινώσω πως οι 6 στους 10 εργαζομένους είναι ανασφάλιστοι. Αρκεί να σας πω, ότι το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου του ΣΕΠΕ, που έρχεται από Αθήνα, μόλις περάσει τη... Βόνιτσα, ειδοποιούνται οι ιδιοκτήτες και οι καμαριέρες κάνουν τις... πελάτισσες», είπε ο κ. Χόικας προς τον κ. Κουρουμπλή, ενώ αποκάλυψε πως υπάρχει ξενοδοχειακή επιχείρηση, που έχει απλήρωτους εργαζομένους εδώ και 4 χρόνια! Ειδικότερα τόνισε: «Υπάρχει ξενοδοχείο στην Πρέβεζα που έχει απλήρωτους εργαζομένους από το 2014, κάνει σωρεία παρανομιών, ενώ άλλοι εργοδότες δεν κάνουν ούτε... λόγο για τα δώρα των Χριστουγέννων και Πάσχα, για υπερωρίες».
Καταγγελίες βέβαια δεν γίνονται υπό το φόβο απολύσεων, καθώς όπως ανέφερε και ο συνάδελφος του κ. Χόικα από την Πάργα: «Όσοι σηκώνουν... κεφάλι, έχουν πρόβλημα».
Δύσκολο το μεροκάματο στον τουρισμό στην Πρέβεζα, σε έναν τομέα που αποτελεί «αιχμή του δόρατος» για την εργασία και την οικονομία του Νομού τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρ' όλα αυτά είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν και εργοδότες στον τουριστικό κλάδο του Νομού Πρέβεζας, που είναι απολύτως «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους.
πηγή:atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου