Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δήμαρχος Πρέβεζας Χρ. Μπαίλης στον Prisma 95,1: Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε στον κατήφορο...


O Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης μίλησε στο πρωινο μαγκαζίνο του Prisma 95,1 και τον Μιχάλη Μίχο με αφορμή τις εξαγγελίες που αφορούν την Ιόνια Οδό, την Αμβρακία και άλλες παρεμβάσεις που θα βάλουν τέλος στη συγκοινωνιακή απομόνωση της Ηπείρου και της Βορειοδυτικής Ελλάδας έκανε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος βρέθηκε χθες στην Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα της Αμβρακίας.


Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια με την παρουσία παραγόντων από την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο συμμετείχε , κατόπιν προσκλήσεως και ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.

Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, πρόθεση του Υπουργείου είναι μέσα στο 2015 να προχωρήσουν οι διαδικασίες για το τμήμα που αφορά το 4,5 χιλιόμετρα από την Γέφυρα Καλογήρου έως την Καμπή Άρτας, ενώ σημαντική επίσης προτεραιότητα φαίνεται πλέον να αποτελεί η σύνδεση του Ζέφυρου με τον κόμβο Φραξύλα με τετράϊχνο σύγχρονο δρόμο.


O Δήμαρχος Πρέβεζας σχολίασε και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις οποίες όπως θα είναι και πάλι υποψήφιος τονίζοντας ότι "οι εξαγγελίες είναι καλές αλλά θα πρέπει αυτές να πραγματοποιούνται και να υλοποιούνται. Θα πρέπει οι παράγοντες να σκέφτονται τι λένε και τι τάζουν. Τα λόγια τα μεγάλα δεν περνάνε. Σεμνά και ότι μπορούμε να κάνουμε..." 

Ο κ Μπαίλης σχολίασε και την αναφορά του δελτίου τύπου του κ Κλάπα στα έργα στον Λούρο. Συγκεκριμένα το δελτίο τύπου της παράταξης του κ Κλάπα ανάφερε:   "Κατά τη διάρκεια της πρώτης σύσκεψης που είχε με μέλη της παράταξής του στο Λούρο, υποστηρίχθηκε ότι το σημαντικό έργο του δικτύου αποχέτευσης κατασκευάζεται με τρόπο που αφήνει πολλά ερωτηματικά . Όπως ερωτηματικά δημιουργεί η διαδικασία επιλογής του μειοδότη.
Πώς γίνεται για το ίδιο φυσικό αντικείμενο και την ίδια ποιότητα υλικών να επιλέγεται η εταιρεία που δίνει έκπτωση 8% και να αποκλείεται εκείνη που δίνει έκπτωση 22%;"


Απαντώντας ο Δήμαρχος ανάφερε:
"Διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι ακολουθείται μια μικροπολιτική που ανήκει στο παρελθόν. Εμείς δεν παρακολουθούμε τέτοιες κινήσεις που ανήκουν στο παρελθόν. Το παρελθόν το έχουμε αφήσει πίσω και κοιτάμε μπροστά Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε στον κατήφορο." "Λυπάμαι πολύ γιατί το έργο έχει φτάσει στην ολοκλήρωση" "Η κάθε εταιρία ξέρει πώς έγινε ο διαγωνισμός, εκεί είναι τα χαρτιά. Αν έχει οποιαδήποτε απορία ή αμφιβολία ξέρει τι να κάνει, ήταν πρώην δήμαρχος. Λυπάμαι πολύ αν ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα με τέτοια πράγματα." 
και κατέληξε: "Ζούμε στην Πρέβεζα, όχι στη Νέα Υόρκη, μια μικρή πόλη που όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά..."

Ακούστε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου