Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

O γνωστός μάγειρας Παύλος Αλεξάνδρου στο απογευματινό μαγκαζίνο σήμερα το απόγευμα στις 17:00!!



Toν Παύλο Αλεξάνδρου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γευσιγνωσίας «Μίθαικος» επέλεξε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ως μέλος της κριτικής επιτροπής των διαγωνισμών μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής του 7ου Φόρουμ Γαστρονομίας.
Η κορυφαία αυτή εκδήλωση θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 7 ως την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στα πλαίσια της 9ης Διεθνούς Εκθεσης HORECA2014 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ο κ.Αλεξάνδρου θα συμμετάσχει συγκεκριμένα ως κριτή στον διαγωνισμό του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου ο οποίος θα διεξαχθεί από τις13.30 έως τις 15.35.
H ελληνική κουζίνα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει στο Φόρουμ και μάλιστα κεντρικό σύνθημα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί είναι το:«GReat Kouzina by Chefs Club of Greece»
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα έχει και ειδική εξέδρα στον χώρο των επιδείξεων ενώ ι σχυρό παρών θα δώσουν και αρκετοί φορείς, επιμελητήρια, πρεσβείες, αλλά και σύλλογοι από όλη τη χώρα.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική Λέσχη.Ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την στήριξη της Ελληνικής γαστρονομίας,την διάδοση της παραδοσιακής γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος  του Αρχιμάγειρα και του  Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και την στήριξη και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.

Τα 890 μέλη της είναι επαγγελματίες Αρχιμάγειροι και Αρχιζαχαροπλάστες που καλύπτουν τις απαιτούμενες αυστηρές από το καταστατικό προδιαγραφές και συμμετέχουν στις δράσεις της όταν καλούνται από το αιρετό Δ.Σ.

Το 2007 ίδρυσε το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ στην οδό Βουλιαγμένης 171 στην Δάφνη, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Η ίδρυση του Πανελλήνιου Κέντρου Γαστρονομίας είναι η κορύφωση των προσπαθειών της Λέσχης των Αρχιμαγείρων και Αρχιζαχαροπλαστών ώστε να καθιερωθεί η Ελληνική γαστρονομία στην συνείδηση όλου του κόσμου, καθώς και ουσιαστική  βοήθεια για  ανάδειξη των προϊόντων και  πρώτων  υλών της Πατρίδας μας.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων στα 18 και πλέον έτη λειτουργίας της, δημιούργησε  νέα δεδομένα στον γαστρονομικό ορίζοντα . Κινείται ουσιαστικά και μεθοδικά, συνεργαζόμενη  με φορείς της πολιτείας όπως ο  ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχοντας σε γαστρονομικά  γεγονότα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, καταρτίζει-οργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια κύρους σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της Ελληνικής και Διεθνούς αγοράς του επισιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου