Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Με αιχμές και υπονοούμενα η παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του Βασ. Στραγαλινού


Την αποχώρησή του από την Παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη και την ανεξαρτητοποίησή του, ανακοίνωσε στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λευκάδας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλειος Στραγαλινός.
.
Ο κ. Στραγαλινός με επιστολή του, που γνωστοποιήθηκε στο Σώμα από τον πρόεδρο κ. Ελευθέριο Αραβανή, ανέφερε, ότι:
«Κύριε πρόεδρε, δια της παρούσης μου επιστολής θέλω να σας γνωρίσω την απόφαση μου ν΄ αποχωρήσω από την παράταξη «ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» με την οποία εξελέγη ως δημοτικός σύμβουλος και επί τρία χρόνια ασκεί καθήκοντα αξιωματικής συμπολίτευσης, συγνώμη αντιπολίτευσης.
Οι λόγοι της αποχώρησής μου είναι προσωπικοί και λόγοι συνείδησης, οι οποίοι αν χρειαστεί θα τους εκθέσω μελλοντικά στην κρίση των δημοτών του Δήμου μας και αυτών που με τίμησαν με την ψήφο τους και αυτών που δεν με ψηφίσαν.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Στραγαλινός»
Είναι σαφές, ότι κ. Στραγαλινός με το λογοπαίγνιο που κάνει στην ανακοίνωση παραίτησής του, για αξιωματική συμπολίτευση – αντιπολίτευση, αφήνει σαφείς αιχμές και υπονοούμενα κατά της μέχρι πρότινος παράταξής του. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε τόσο ο επικεφαλής της παράταξης και νυν πρόεδρος του ΟΓΑ κ. Ξενοφώντας Βεργίνης, όσο και ο αναπληρωτής του, λόγω ασθένειας αυτός, κ. Θανάσης Καββαδάς, το όνομα του οποίου έχει συζητηθεί ως πιθανού υποψήφιου για το Δήμο Λευκάδας, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν έχει αρνηθεί ως ώρας, σε πρόσφατη τουλάχιστον ερώτηση που του απηύθυνε η σελίδα μας.
Το βάρος της υπεράσπισης της ασκούμενης από τη Δημοτική παράταξη «Ενεργοί Πολίτες» πολιτικής έπεσε στους ώμους του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημ. Γαβρίλη, ο οποίος παίρνοντας λίγο αργότερα το λόγο είπε χαρακτηριστικά: «Έκαστος εφ΄ ώ ετάχθη. Αντιπολίτευση έκανα και κάνω, καλό είναι να προσέχει ο καθένας τον γραπτό και προφορικό του λόγο».
Μετά τις εξελίξεις αυτές και όποιος παρακολουθεί λίγο πολύ από κοντά τα τεκταινόμενα στο χώρο των δημοτικών παρατάξεων μπορεί κάλλιστα να πει ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα ακόμη μια υποψηφιότητα για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, που θα στηριχτεί από συγκεκριμένο «πολιτικό» χώρο, γεγονός που φαίνονταν στους περισσότερους αδιανόητο, μέχρι πριν λίγο καιρό τουλάχιστον.
www.kolivas.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου