Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Υπόμνημα του Συλλόγου ΑΜΕΑ Ν. Άρτας Μιλάει στον Prisma 95,1 ο πρόεδρος κ. Φλούδας


Με υπόμνημα προς τους Βουλευτές του Νομού Άρτας ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας επισημαίνει τα προβλήματά του, όπως η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η πλήρης ανάπτυξη λειτουργίας του ΚΕΦΙΑΠ και ζητά την άμεση επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα στο υπόμνημα που υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελευθέριο Φλούδα και τον Γεν. Γραμματέα Ιωάννη Ζαρκάδα αναφέρονται τα εξής:
«Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας, που ιδρύθηκε το 1996, είναι ο κυρίαρχος κοινωνικοσυνδικαλιστικός Φορέας του Αναπηρικού κινήματος στην περιοχή μας, έχει έδρα την Άρτα και αριθμεί σήμερα χίλια τριακόσια (1.300) περίπου Μέλη - Αναπήρους όλων των κατηγοριών.
Είναι γνωστό ότι τα Άτομα με Αναπηρία είναι μεγάλη κοινωνική ομάδα Πολιτών και είναι η πιο ευάλωτη στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την περιθωριοποίηση.
Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, οικονομική και όχι μόνο, που περνάει ο τόπος μας, ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Άρτας παρουσιάζει και επισημαίνει στον κάθε αρμόδιο Πολιτικό και Κομματικό Φορέα τα κυριότερα προβλήματα που απασχολούν τα Άτομα με Αναπηρία της περιοχής και τα οποία ζητούν άμεση επίλυση.
Τα προβλήματα αυτά ιεραρχικά είναι:
-Η εξασφάλιση από την Πολιτεία πλήρους, σωστής και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
-Η στελέχωση και εύρυθμη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ώστε να εκλείψουν τα απαράδεκτα φαινόμενα της καθυστέρησης πιστοποίησης της Αναπηρίας με όλες τις επιπτώσεις που έχουν στην επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία.
-Σε τοπικό επίπεδο η στελέχωση και πλήρης ανάπτυξη λειτουργίας του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) που στεγάζεται σε σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτιριακό συγκρότημα.
Είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιου ή εμπλεκόμενου Φορέα για συνεργασία άμεσης επίλυσης αυτών και πολλών άλλων επιμέρους προβλημάτων που απασχολούν την Αναπηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου