Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Πολύ νωρίς στην σέντρα… οι υποψήφιοι στην Άρτα


Πριν ακόμη βγει ο Ιανουάριος, οι δημότες της Άρτας, έχουν την ευκαιρία να γνωρίζουν από τώρα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, για τις εκλογές του Μαΐου, έχοντας την δυνατότητα να σταθμίσουν τα υπέρ και τα κατά και να κάνουν την ασφαλή επιλογή, η οποία θα πρέπει –αυτή την φορά- να αποδειχτεί χρήσιμη για τον τόπο και την προοπτική του…
Οι υποψήφιοι λοιπόν, βρίσκονται στο στάδιο των επιλογών συνεργατών, αλλά και της στρατηγικής που θα πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να πείσουν τους πολίτες να τους ακολουθήσουν και φυσικά, όσο περνάει ο καιρός να καταθέτουν στην μάχη, τα… όπλα τους…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

tsirogianis-xristos-plagia-mikri-88-a

Ο μηχανικός και ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου Χρήστος Τσιρογιάννης, με συνέντευξή του στον ARTTV, ανακοίνωσε πρώτος την απόφασή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος, χωρίς όμως να κρύβει ότι ανήκει στη ΝΔ και αν προκύψει στήριξη απ’ το κόμμα του, θα είναι ευπρόσδεκτη. Δυό μήνες μετά, ήρθε και η στήριξη απ’ την πλευρά του κυβερνητικού κόμματος, μέσα από εξελίξεις, οι οποίες έγιναν γνωστές και κατά ένα τρόπο, απέδειξαν την ικανότητα του υποψηφίου δημάρχου, να χειριστεί και κρίσιμες εξελίξεις, έχοντας την δυνατότητα να βγει ωφελημένος απ’ αυτές.
Στην συνάντηση που έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Αθήνα, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, έχοντας ανακοινώσει την απόφασή του, απέδειξε ότι η δική του υποψηφιότητα περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά που έχει θέσει η ΝΔ, για την στήριξη υποψηφίων δημάρχων. Βέβαια, είχε ένα βαθμό ευκολίας η προσπάθειά του, μιας και βρήκε απέναντι τον πρώην δήμαρχο και πρώην βουλευτή Κ. Παπασιώζο, ο οποίος σ’ αυτή την φάση δεν μπορούσε να πείσει και έδειχνε να μην είναι αυτό που ζητούσε η ΝΔ.
Έχοντας λοιπόν αδιαμφισβήτητη και την στήριξη του κυβερνητικού κόμματος, ο μηχανικός Χρήστος Τσιρογιάννης, έχει αρχίσει τον προεκλογικό του αγώνα με φουλ ρυθμούς και καθημερινά στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν ανακοινώσεις του, που αφορούν σε συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς και παράγοντες του τόπου. Παράλληλα, όπως μαθαίνουμε, έχει ευρύ κατάλογο ονομάτων, εκ των οποίων πρέπει να επιλέξει τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε πολλούς εκ των οποίων έχει δώσει ήδη το ΟΚ, να αρχίσουν την προεκλογική τους προσπάθεια.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη έχουν ξεκινήσει την εκλογική τους προσπάθεια, νέοι επιστήμονες, με ιδιαίτερη ικανότητα, να πείσουν για τη νέα εποχή στο Δήμο Αρταίων, που λογικά αυτό θα πρέπει να είναι και το κεντρικό σύνθημα της προσπάθειας.
Όμως αν όλα τα παραπάνω δείχνουν, ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος βρίσκεται αυτή την στιγμή στην καλύτερη φάση, κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει και τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν απ’ το κόμμα του. Το ερώτημα είναι αν το κόμμα του, μπορέσει σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση να πορευτεί ενωμένο και να συμβάλει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο νεαρός μηχανικός. Απάντηση με σιγουριά, δύσκολα θα μπορέσει να δώσει κανένας. Γιατί πρέπει να θυμηθούμε, ότι και στις εκλογές του 2006, αλλά και σ’ όλες τις προηγούμενες απ’ την μεταπολίτευση και μετά, αυτό δεν έγινε πράξη. Ένα λαμπρό και φωτεινό διάλειμμα, μπορεί να χαρακτηριστούν οι τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, όπου νικητής ήταν ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας, αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε ότι κι αυτός, σε άλλες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις πλήρωσε ακριβά την κακοδαιμονία του συγκεκριμένου κόμματος.
-Τώρα ποιες διαδικασίες, μπορούν να εγγυηθούν ότι το κόμμα της ΝΔ, θα πορευτεί ενωμένο στις εκλογές;

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ

karampikas-ilias-mikrki-00-k

Πολύ έγκαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και η αυτοδιοικητική παράταξη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», της οποίας τα προηγούμενα χρόνια είχε ηγηθεί η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη, άνοιξε το «πράσινο φως» στον οικονομολόγο Ηλία Καραμπίκα, να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αρταίων και να ορίσει την στρατηγική με την οποία θα κινηθεί και θα προσπαθήσει να κάνει ουσιαστική την παρέμβασή του, στο Δήμο Αρταίων.
Βιάστηκαν κάποιοι να προδιαγράψουν, ότι η υποψηφιότητα του Ηλία Καραμπίκα, μπορεί να μην έχει τύχη, μιας και κάνουν κάποιες συγκρίσεις με την προσπάθεια που έκανε σε δυό εκλογικές αναμετρήσεις η Όλγα Γεροβασίλη, αλλά με φόντο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και τα νέα δεδομένα στην τοπική κοινωνία, κάνουν εκεί το σημαντικό λάθος, στην ανάλυση που επιχειρούν. Ίσως το σημαντικότερο που λησμονούν, είναι πως τότε η προσπάθεια κινούνταν, μεταξύ δυό ισχυρών κομμάτων και ο ΣΥΡΙΖΑ, έπαιζε περιφερειακό ρόλο. Τώρα βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι προ των πυλών της εξουσία και οι αναλύσεις απ’ αυτό το δεδομένο θα πρέπει να αρχίσουν.
Οι πρώτες πληροφορίες, που εμείς έχουμε, αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έλκει πολλούς συμπολίτες μας, πέραν των κομματικών φίλων του υποψηφίου, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν την απόφασή τους να πορευτούν μαζί του, έχοντας στο μυαλό τους, ότι η συμπόρευση με την υποψηφιότητα του Ηλία Καραμπίκα, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ο αντιμνημονιακός αγώνας, ο οποίος πρέπει να είναι πάντα επίκαιρος. Η συλλογιστική αυτή, προσφέρει αρχικά την καλή βάση, για την προσπάθεια του υποψηφίου δημάρχου.
Από κει και μετά, ο ίδιος είναι περί τις τρεις δεκαετίες επαγγελματίας στην Άρτα, με ενεργή την ανάμιξή του, σε κάθε προσπάθεια, που έγινε για το καλό του τόπου. Μια παρουσία η οποία δεν λησμονείται, άρα αξιοποιείται και θα έχει και το πρακτικό της αποτέλεσμα.
Σ’ αυτό το δεδομένο πρέπει να προστεθεί και η ουσιαστική προσπάθεια, που ήδη έχει ξεκινήσει και είναι, όπως μαθαίνουμε μεθοδική. Πολύς κόσμος, είναι στην λίστα του υποψηφίου δημάρχου. Μ’ αυτούς συζητάει και όπως συμβαίνει στις δημοτικές εκλογές, ο ένας φέρνει τον άλλον, για να δημιουργηθεί το πλειοψηφικό ρεύμα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, στην λίστα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που λογικά ένα μέρος της, θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα, να δούμε και πρόσωπα, τα οποία όλοι θα θεωρήσουν έκπληξη.
Γενικά σε πείσμα κάποιων αναλυτών, που τα γνωρίζουν και τα προδιαγράφουν όλα, η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει δυναμική και τα χαρακτηριστικά της, είναι τέτοια, που αν αξιοποιηθούν σωστά, απ’ τον υποψήφιο και τους στενούς του συνεργάτες, μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ

papalexis-g-mikri-55-d

Εκλέχτηκε δήμαρχος το 2010, με το χρίσμα του κομματικού υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ, που τότε ήταν πανίσχυρο, αμέσως μετά το γνωστό «λεφτά υπάρχουν» του αλήστου μνήμης ΓΑΠ. Στην προσπάθειά του, είχε βασικό συμπαραστάτη, μεγάλο μέρος των στελεχών της ΝΔ Άρτας και έφτασε σε μια άνετη εκλογική νίκη, την οποία όμως ο ίδιος, αντί να την αξιοποιήσει και με βάση αυτή, να εξασφαλίσει την αυτοδιοικητική του παρουσία, ανεξάρτητα απ’ τις πολιτικές και κομματικές εξελίξεις, την αποδόμησε, με τρόπο χαρακτηριστικό.
Στις αρχές της θητείας του, όπου έλαβε τις καθοριστικές αποφάσεις, αυτές που θα σημάδευαν και την πορεία του, ίσως είχε κατά νου, ότι θα κινείται πάντα με φόντο το ισχυρό ΠΑΣΟΚ. Που όμως έφτασε να είναι στο 3% και πλέον εκτός των αυτοδιοικητικών επιλογών, για τις οποίες πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες θα πρέπει να απολογείται και για το που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ την χώρα και πως οι πολίτες το οδήγησαν εκεί που βρίσκεται σήμερα.
Τα γεγονότα γνωστά. Διέλυσε την παράταξη, η οποία τον οδήγησε στην εκλογική νίκη και ακολούθως βρέθηκε να παίζει περιθωριακό ρόλο, με στελέχη τα οποία δεν μπορούσαν και δεν είχαν καμία κοινωνική αναφορά, η οποία να δημιουργεί προϋποθέσεις και για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Αναγκαστικά θα πορευτεί σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο, με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, που και να μην την θέλει, στην συνείδηση του απλού πολίτη, έχει καταγραφεί πως ο νυν και υποψήφιος δήμαρχος, είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, με ότι αυτό σημαίνει. Και σημαίνει πολλά. Και εκτός των άλλων, απ’ το ελάχιστο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει να λάβει το σύνολο, ο νυν δήμαρχος. Η υποψηφιότητα του γιατρού Παύλου Στασινού, είναι ήδη γνωστή.
Η αποστροφή του απλού πολίτη, έστω και να συζητήσει μαζί του, είναι το πρώτο δεδομένο και το ομολογούν και οι σοβαροί συνεργάτες του, οι οποίοι βλέπουν το τι επέρχεται, με βάση την άποψη που έχει διαμορφώσει η κοινωνία και σε επίπεδο πόλης, αλλά, το κυριότερο, σε επίπεδο χωριών.
Η προεκλογική προσπάθεια που κάνει, έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικής μπλόφας. Δηλώνει πως έχει ήδη έτοιμο τον συνδυασμό του, αλλά απ’ το «έτοιμο» ψηφοδέλτιο, δεν έχει γίνει επίσημα κανένα όνομα γνωστό…
Και σ’ όλα τα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η εκτίμηση πολλών σοβαρών πολιτικών παραγόντων της πόλης και των χωριών, που δηλώνουν πως είναι πολύ δύσκολο, για το νυν δήμαρχο, ακόμη και πλήρες ψηφοδέλτιο να δημιουργήσει….

ΠΑΥΛΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ

stasinos-pavlos-mikri-99-a

Το πρώτο ερώτημα, που έχει απαντηθεί και πρέπει να είναι γνωστό στους πολίτες, σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του γιατρού και πρώην βουλευτή Παύλου Στασινού, είναι καθοριστικό και πολύ απλό.
-Και αν δεν προέκυπτε η συγκεκριμένη υποψηφιότητα, ο νυν δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, υπήρχε περίπτωση να δει τις εκλογές με αισιοδοξία;
Δεν υπάρχει πολίτης, που να ισχυριστεί αυτό το ενδεχόμενο. Που σημαίνει πως η υποψηφιότητα του γιατρού Παύλου Στασινού, που κι αυτός προέρχεται απ’ τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ουδόλως εμποδίζει, την όποια προσπάθεια κάνει ο νυν δήμαρχος, ο οποίος θα πρέπει να «θερίσει, ότι έσπειρε».
Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο γιατρός Παύλος Στασινός, όταν διαπίστωσε ότι το κόμμα του οδηγεί την χώρα, εκεί που την οδηγεί και η κυβερνητική επιλογή, δεν είναι σύμφωνη με την δική του άποψη, έπραξε το έντιμο. Επέστρεψε την βουλευτική έδρα, που απ’ το ΠΑΣΟΚ την είχε λάβει και γύρισε στην εργασία του, όπου είχε να προσφέρει πολλά και το έπραξε. Η δε πολιτική πορεία που ακολούθησε, είχε αυτά του ανεξάρτητου πολιτικού, ο οποίος όμως έπρεπε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και την πορεία του τόπου που ζει.
Έτσι προέκυψε η υποψηφιότητά του, για το Δήμο Αρταίων, η οποία είναι αποτέλεσμα της παρότρυνσης των πολιτών, να ηγηθεί μιας πραγματικά ανεξάρτητης πρωτοβουλίας, η οποία θα επικαιροποιήσει ένα όραμα για την σύγχρονη Άρτα και την προοπτική της. Στην πρώτη του επίσημη ανακοίνωση, ο γιατρός Παύλος Στασινός, έκανε λόγο για το όραμα που έχει για την Άρτα και μαζί με τους συνεργάτες του, επιθυμεί να το κάνει πράξη.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Καθημερινά, είναι δεκάδες οι πολίτες, απ’ όλο το εύρος του Δήμου Αρταίων, που συζητούν μαζί του και είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στον συνδυασμό του και να δώσουν την δυναμική που απαιτείται…
Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν, πως με την κοινωνική αποδοχή που έχει ο γιατρός, θεωρείται ως η πιο δυναμική υποψηφιότητα, μιας και φέρνει μαζί της, στην ουσία το ανεξάρτητον της υπόθεσης. Δεν έχει την εντολή από κανένα κόμμα και έχει την δυνατότητα να απευθυνθεί σε όλους τους πολίτες και να τους καλέσει να κάνουν αυτό που η εποχή ζητάει. Με όλες τις χρήσιμες δυνάμεις, να διαμορφωθεί μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, η οποία και τα καθημερινά προβλήματα θα αντιμετωπίσει, αλλά και την προοπτική για το μέλλον, θα κάνει πράξη.

Είναι ίσως το πιο ελκυστικό μήνυμα και ίσως αυτό που θα ορίσει την εκλογική αναμέτρηση.
www.gnomiartas.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου