Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Κ.Ο.'Αρτας του ΚΚΕ: Όλοι στο Συλλαλήτηριο για την υγεία


 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ  4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ.
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς τους εργαζόμενους, τους άνεργους και εργαζόμενους ανασφάλιστους, τους μετανάστες, φτωχούς αγρότες, μικροεπιχειρηματίες. Σε εσάς που ζείτε από το μόχθο σας. Σε όλους εσάς που ζείτε με την αγωνία μην αρρωστήσετε εσείς και τα παιδιά σας, γιατί δεν έχετε να πληρώσετε το γιατρό ή το "δημόσιο" νοσοκομείο που χτίσαμε με τον ιδρώτα το δικό μας, των γονιών μας και των παππούδων μας. Σε όλους εσάς που δεν μπορείτε να αγοράσετε τα φάρμακά σας, να κάνετε τις θεραπείες σας. Σε όσους δεν ξέρετε πού να απευθυνθείτε και πού να τρέξετε την ώρα της ανάγκης
!
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη δραστική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρει όλο και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών Υγείας στις πλάτες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους δυσβάστακτους φόρους και τη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων.
Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας (Νοσοκομείο Κέντρα υγείας, ΕΟΠΠΥ) στο νομό Άρτας όπως και σε όλη τη χώρα είναι απαράδεκτη. Η κατάργηση της Ψυχιατρικής Κλινικής, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό που έχουν ως συνέπεια τμήματα ολόκληρα του νοσοκομείου να μην μπορούν να κάνουν εφημερίες επι 24ωρου καθώς επίσης και οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό δημιουργούν μιά απαράδεκτη κατάσταση για ασθενείς και προσωπικό. Το φιλότιμο των υγειονομικών δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών. Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, η βαρβαρότητα θα απογειωθεί!
Το «καθολικό και ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ» που προπαγανδίζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το νέο νομοσχέδιο και συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αποτελεί σχέδιο που οδηγεί σε παραπέρα υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ, με επιπλέον περιορισμό των όποιων σήμερα δωρεάν παροχών. Μας ληστεύει το κράτος, και η εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, μας ληστεύει ξανά με τη φορολογία, το ΦΠΑ και τα χαράτσια. Κι από όλα αυτά δεν μας επιστρέφει ουσιαστικά τίποτα πίσω σε υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, παρά ένα "βασικό πακέτο παροχών" που δεν φτάνει ούτε για "ζήτω", που γίνεται όλο και πιο φτωχό.
Στη σημερινή άθλια κατάσταση δεν αποτελεί φιλολαϊκή απάντηση καμία πρόταση που στηρίζεται στη συνύπαρξη κρατικού και ιδιωτικού τομέα και στην ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών Υγείας.
Το εργατικό κίνημα και η Λαϊκή Συμμαχία έχουν συμφέρον και δικαίωμα να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Να αντιπαραθέσουν και να διεκδικήσουν την πανελλαδική ανάπτυξη ενιαίου, καθολικού, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος ΠΦΥ, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Να απαιτήσουν:    την απόσυρση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμιοα φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ).     να μην κλείσει - να μην συγχωνευθεί καμία δημόσια μονάδα υγείας. Να μην βγει σε διαθεσιμότητα κανένας εργαζόμενος.     την πλήρη, δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για ανέργους, ανασφάλιστους. Να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία.    την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Δημιουργία κρατικού σώματος ιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας.    την αναβάθμιση, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τα Ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, τα Κέντρα Υγείας και το νοσοκομείο.   Να σφραγιστούν τώρα τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκηση.
Υπάρχει λύση! Υπάρχει πλούτος! Μην το βάζετε κάτω! Ολοι μαζί, με οργάνωση παντού, με ταξική αλληλεγγύη, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο χώρο της Υγείας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου