Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πρέβεζας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές



Ως τοπική επιτροπή Πρέβεζας θα παρέμβουμε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα συνδέοντας τις επί μέρους διεκδικήσεις με το συνολικό πολιτικό. Ενάντια στις περικοπές που ρημάζουν σχολεία, παιδικούς σταθμούς, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ διεκδικούμε διαγραφή του χρέους.
 Ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων κλπ διεκδικούμε μονιμοποίηση όλων, μόνιμη και σταθερή δουλειά, περισσότερες προσλήψεις. Είμαστε ενάντια σε οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ που επιβάλουν μέτρα ενάντια στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα. Παλεύουμε ενάντια σε κεφάλαιο, κυβέρνηση, τρόικα και νεοναζί κεντρικά και σε κάθε περιοχή.
Βασικός στόχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι κατ ’αρχήν η παρέμβαση σε όλες τις περιφέρειες, και τους μεγάλους δήμους ( στην Ήπειρο στηρίζουμε την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ με επικεφαλής το Νίκο Ζήκο), γεγονός που θα έχει μεγάλη σημασία για την πανελλαδική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, ως ισχυρό πολιτικό ρεύμα, στην βάση των  αποφάσεων του προηγούμενου πανελλαδικού μας συμβουλίου(ΠΣΟ).
Στηρίζουμε τοπικά αριστερά, αντισυνδιαχειριστικά, αντικαπιταλιστικά σχήματα που είτε υπάρχουν, είτε θα συγκροτηθούν με πυρήνα τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με πλατιά απεύθυνση σε αγωνιστές και δυνάμεις του κινήματος, της μετωπικής συμπόρευσης και της Αριστεράς που μπορεί να συμφωνήσουν με το αναγκαίο περιεχόμενο, όπως αυτό αποφασίστηκε στο προηγούμενο ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε διάκριση και διαχωρισμό από τα σχήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.
Στηρίζουμε και συνδεόμαστε με τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες κατοίκων από τα κάτω, τις λαϊκές συνελεύσεις κλπ αλλά και τους συντονισμούς και τις προσπάθειες εργατικών κομματιών που παλεύουν για να μην κλείσει το τοπικό νοσοκομείο, να μην απολυθούν οι σχολικοί φύλακες κλπ. Συνδεόμαστε επίσης με τις τοπικές ΚΕΕΡΦΑ και άλλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες με στόχο να μην αφήσουμε σε καμία περιοχή να εμφανιστούν και να εκλεγούν φασίστες.
 Συμμετέχουμε στις εκλογικές μάχες με ενιαία λογική και περιεχόμενο επιδιώκοντας η πολυμορφία των τοπικών σχημάτων να συμβάλλει στην εμφάνιση ενός ρεύματος με συνεκτικά πολιτικά χαρακτηριστικά.  Επιδιώκουμε τα δημοτικά σχήματα να  στηρίζουν και να στηρίζονται στα αντίστοιχα περιφερειακά ψηφοδέλτια.
Επιδιώκουμε να ανοιχτούμε με τη γραμμή της μετωπικής συμπόρευσης στον κόσμο του κινήματος και σε τμήματα της λαϊκής βάσης της αριστεράς, στον κόσμο που βρεθήκαμε μαζί σε μάχες, με φιλοδοξία συσπείρωσης ενός ευρύτερου δυναμικού που αναζητά αντικαπιταλιστική διέξοδο, που αντιλαμβάνεται τα όρια και της αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και διαφοροποιείται απ’ τα αριστερά, που καταλαβαίνει την αναγκαιότητα του αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, διεκδικώντας να πείσουμε ότι η ενίσχυση της αυτής της λογικής είναι κέρδος για το κίνημα και την αριστερά. Η επιδίωξή μας αυτή πρέπει να διαχωρίζεται από τις εσωτερικές διαμάχες των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ ή να γίνεται όχημα στις προσωπικές επιδιώξεις παραγόντων που επιδιώκουν την επιβίωσή τους στις δημοτικές εκλογές. 
Η παρέμβασή μας στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα, οδήγησε στην εκλογή επτά περιφερειακών και πολλών δημοτικών συμβούλων. Τα τοπικά μας σχήματα και οι εκπρόσωποί μας στα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές στην αυτοδιοίκηση, αντιπάλεψαν τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση των κοινωνικών και δημοτικών υπηρεσιών, την ελαστική εργασία, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις. Στήριξαν και συνέβαλλαν στα τοπικά κινήματα, στους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, τους αντιφασιστικούς και αντιρατσιστικούς αγώνες στις γειτονιές. Κοιτώντας αυτοκριτικά την ως τώρα πορεία μας επιδιώκουμε να συγκροτήσουμε τις συλλογικές μαζικές διαδικασίες των σχημάτων εκεί που ως τώρα είχαμε  μόνο καταγραφή.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου