Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέα Χορωδία Λευκάδας: 50 χρόνια ζωής!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος «ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ» Λευκάδας, ιδρύθηκε το 1964 και εφέτος συμπλήρωσε 50 χρόνια ζωής, με σκοπό την διατήρηση της Επτανησιακής Μουσικής Παράδοσης και την συμβολή στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού επιπέδου στην Λευκάδα.
Ο Σύλλογος μας, με αφορμή την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυσή του, συνδιοργάνωσε με την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας σειρά εκδηλώσεων από 31/1 έως 2/2/2014 στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας (Διοικητήριο), ως ακολούθως:
Την Παρασκευή 31/1/2014 διοργανώθηκε ημερίδα με ομιλητές τον κ. Ζούμπο Γεώργιο Δ/ντή 2ου Γεν. Λυκείου Κέρκυρας, με θέμα « Πολιτιστικοί Σύλλογοι: ρόλος και προσφορά τους », και τον κ. Αθανάσιο Καλαφάτη, Καθηγητή Οικονομικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα « Νέα Χορωδία 1964 – 2014. Σύντομο ιστορικό και αξιολόγηση του έργου της». Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η κα Αγγελική Κόγκα
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, συναυλία από το Μουσικό Σύνολο Λευκάδας, το οποίο αποτελείται από τους κ. Μεσσήνη Γεράσιμο, Μεσσήνη Θεμιστοκλή, Λάζαρη Ιωάννη και Σκληρό Γεράσιμο. Το Μουσικό Σύνολο παρουσίασε έργα γραμμένα για μικρά σύνολα από Έλληνες και ξένους συνθέτες
Το Σάββατο 1/2/2014, στα πλαίσια των ανωτέρω εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε η 14η Συνάντηση Χορωδιών
Το μουσικό αυτό γεγονός τίμησαν με την συμμετοχή τους οι εξής χορωδίες:
1.Μικτή Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Λευκάδας υπο την Δ/νση του κ. Κώστα Τσιντζα. Στο πιάνο η κα Μαρία Φατούρου
2. Παιδική Χορωδία «ΑΡΜΟΝΙΑ» Πρέβεζας, υπό την Δ/νση της κας Ανέλιας Στεφάνοβα. Στο πιάνο η κα Δήμητρα Αποστολίδη
3. Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Αγρινίου, υπό την Δ/νση του κου Βαλεντίν Στεφάνωφ.
4. Σύγχρονη Εκφραση Αθηνών, υπό την Δ/νση του κου Θωμά Λουζιώτη
Στο πιάνο ο κος Θωμάς Γιάκας – Στο φλάουτο η κα Μυρτώ Λουζιώτη
5. «ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ» Λευκάδας, υπό την Δ/νση του κου Ανδρέα Σγουρόπουλου. Στο πιάνο ο κος Λάμπρος Κατσούλης
Την Κυριακή 2/2/2014 έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας, υπό την ευλογία του ιερέως Π. Ζαβιτσάνου εκπρόσωπου του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ, στην οποία συμμετείχαν προσκεκλημένοι και φίλοι της «ΝΕΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ»
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Λευκάδας, υπό την Δ/νση του κου Κώστα Μεσσήνη, παρουσιάζοντας με εξαιρετική επιτυχία, διαχρονικές μελωδίες στο πολυπληθές ακροατήριο.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κος Θεόδωρος Βερύκιος, ο Βουλευτής Λευκάδας κος Σολδάτος Θεόδωρος, ο Δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής, ο Πρόεδρος του Δημ.Συμβουλίου Λευκάδας κος Ελευθέριος Αραβανής, ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Αναστάσιος Γαζής, ο Γεν. Γραμ. Δ.Λευκάδας κος Γεώργιος Καραλιόλιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μαίρη Καββαδά, ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος Ι.Μονής Φανερωμένης κ. Νικηφόρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, παλιά στελέχη του Συλλόγου, εν ενεργεία μέλη όλων των τμημάτων και μεγάλος αριθμός φίλων της «ΝΕΑΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ» Λευκάδας.
Ευχαριστούμε πολύ:
τον Kαλλιτεχνικό Δ/ντή Μαέστρο κ. Ανδρέα Σγουρόπουλο, για την συνολική προσφορά του στην διοργάνωση των εκδηλώσεων
Την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας για την διάθεση της αίθουσας
Τους ομιλητές οι οποίοι έλαβαν μέρος στην ημερίδα κ. Ζούμπο Γεώργιο και κ. Αθανάσιο Καλαφάτη καθώς επίσης και την συντονίστρια κα Αγγελική Κόγκα.
Τον κ. Αγγελο Βλάχο Δ/ντη Μουσικού Σχολείου Λευκάδας για την παραχώρηση του πιάνου
Τις χορωδίες οι οποίες έλαβαν μέρος στην 14η Χορωδιακή Συνάντηση και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επίτευξη μιας επιτυχημένης χορωδιακής βραδιάς
τους χορωδούς της Νέας Χορωδίας, οι οποίοι βοήθησαν προκειμένου να επιτευχθεί μια άψογη εμφάνιση του χορωδιακού μας τμήματος
Το μουσικό Σύνολο Λευκάδας για την άψογη εμφάνισή του
Την Φιλαρμονική Εταιρεία Λευκάδας για την επιτυχημένη παρουσία της στις εκδηλώσεις μας
Τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, οι οποίοι στήριξαν με την παρουσία τους τις ανωτέρω εκδηλώσεις
τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή και κάλυψη των τριήμερων εκδηλώσεων του Συλλόγου
Τους χορηγούς επικοινωνίας Ράδιο Λευκάδα 88,4 καθώς και το Ραδιοφωνικό Σταθμό Καρυάς
Τους χορηγούς των τριήμερων εκδηλώσεων
Από το Δ.Σ.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου