Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας:



Άρτα, 12 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στο Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας:

«Ο κόσμος έχει χορτάσει από υποσχέσεις, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ουσιαστική συνεργασία Δήμου και φορέων»

Στα πλαίσια των συνεχών επαφών με τους φορείς της Άρτας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, μαζί με υποψήφιους συμβούλους, επισκέφθηκε τα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Άρτας.
Ο κος Τσιρογιάννης συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ τα προβλήματα του κλάδου και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος έχει χορτάσει από υποσχέσεις» και πως μόνο μέσα από ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με τον εκάστοτε φορέα μπορεί να παραχθεί σημαντικό έργο αλλά και όσα οι ίδιοι οι πολίτες έχουν ανάγκη. Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το Αστικό ΚΤΕΛ τόνισε πως «η σωστή λειτουργία του μπορεί να λύσει σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, αλλά και να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περισσότερους κατοίκους από και προς τα χωριά».
«Στόχος μας πρέπει να είναι η αλλαγή της εικόνας της πόλης και ταυτόχρονα η εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του επιβατικού κοινού» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος και δεσμεύθηκε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε Δήμος και Αστικό ΚΤΕΛ να συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα ο κ. Τσιρογιάννης ενδιαφέρθηκε για το ευαίσθητο θέμα της μεταφοράς των μαθητών αλλά και για το νέο χώρο του Αστικού ΚΤΕΛ στους Αγίους Αναργύρους. Για το πρώτο ζήτημα, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος Κώστας Σακκάς, παραμένουν απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2013 και οι μειώσεις έχουν φτάσει στο 37%, γεγονός που κατά τον υποψήφιο Δήμαρχο αποδεικνύει το βαθμό προσφοράς αυτών των επαγγελματιών στη νέα γενιά. 
Και οι δύο πλευρές επισήμαναν πως πρέπει άμεσα να βρεθεί μία λύση αναφορικά με το δημοτικό πάρκινγκ δίπλα από το χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου. Αφού και παλαιότερα η μη φύλαξη του χώρου στάθηκε τροχοπέδη στη χρήση του από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων. Υπογραμμίσθηκε πως ο συγκεκριμένος χώρος θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους πολίτες που θέλουν να εισέλθουν στο κέντρο της πόλης, μιας και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης τους απομακρύνει από την αγορά του κέντρου.
Αναφορικά με τα δρομολόγια στα χωριά γύρω από την πόλη της Άρτας, σημειώθηκε πως καλύπτονται όλες οι περιοχές και ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για συχνότερα δρομολόγια. Μάλιστα, όπως είπε ο κος Σακκάς έχει γίνει πρόταση ώστε μέσω του νέου ΕΣΠΑ να γίνει αντικατάσταση του στόλου με οχήματα EURO 6 πετρελαίου. Σε ερώτημα του κου Τσιρογιάννη για συγκεκριμένες περιοχές επισημάνθηκε ότι η εξυπηρέτηση της Καμπής θα μπορούσε να γίνει μόνο με επέκταση της αστικής γραμμής, ενώ Άγιος Σπυρίδωνας και Στρογγυλή εξυπηρετούνται από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.
Στο τέλος της συζήτησης ο κος Τσιρογιάννης αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Αστικού ΚΤΕΛ για τη φιλοξενία και τη συζήτηση, επανέλαβε ότι ως νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα είναι ευνοϊκότερες για τη σωστή λειτουργία του ΚΤΕΛ και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη. Γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά «Δεν πρέπει να αφήνουμε τίποτα στην τύχη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου