Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ο διευθυντής Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Γρίπης στο Prisma 95,1 μιλάει για την έξαρση των ιώσεων και πως αντιμετωπίζεται.








Η έξαρση των ιώσεων παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες. Οι απότομες εναλλαγές του καιρού και ο συγχρωτισμός πολλών ανθρώπων σε κλειστούς χώρους είναι οι κύριες αιτίες που ‘ρίχνουν’ στο κρεβάτι μικρούς και μεγάλους.
 Ο κ Μεντής , διευθυντής Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς Γρίπης της Νοτίου Ελλάδας μίλησε στο Prisma 95,1 και στο απογευματινό μαγκαζίνο με τον Παναγιώτη Κουνιάκη ώστε να μας  διευκρινίσει την επικινδυνότητα γύρω από τον ιό τη γρίπης και αν είναι απαραίτητο να εμβολιαστούμε.
Ο κ. Μεντής κληθείς να τοποθετηθεί για τους θανάτους που έχουν καταγραφεί, δήλωσε ότι η γρίπη είναι ένα νόσημα που ευθύνεται φέτος για 26 θανάτους σε Ελλάδα και εξωτερικό,οι περισσότεροι όμως που κατέληξαν είναι  άτομα που είχαν κάθε λόγο να εμβολιαστούν και δεν το επιχείρησαν ανέφερε.
Επίσης σημείωσε ότι οι ομάδες ανθρώπων που ανήκουν π.χ σε άτομα άνω των 60 ετών  
με διάφορα υποκείμενα νοσήματα , όπως διαβήτης , χρόνια αναπνευστικά προβλήματα  αλλά και προβλήματα καρδίας  πρέπει να εμβολιάζονται  κάθε χρόνο.
Στο δε επιχείρημα για τα εμβόλια που δυσφημίστηκαν κατά τη περίοδο πανδημικής γρίπης , απάντησε ότι «κανένα φάρμακο και κανένα εμβόλιο δεν είναι αθώο αλλά κοιτάζουμε το όφελος που μας προσφέρουν, και θεωρώ ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές.»
Παρόλα αυτά τόνισε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί η έξαρση των ιώσεων είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου αλλά πρέπει να δίνουμε προτεραιότητες στις ευπαθείς ομάδες ανθρώπων που έχουν επισημανθεί από το Υπουργείο Υγείας.


Ακούστε το απόσπαμα: 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου