Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Δε συμβιβάζεται το ΚΚΕ»


Τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων του στο Δήμο Πρέβεζας και στην Π.Ε. Πρέβεζας, παρουσίασε το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο Preveza City, η Τ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ δεν συμβιβάζεται.
Το Δήμο Πρέβεζας θα διεκδικήσει ο Γιάννης Νόβας, ενώ υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας θα είναι ο Κώστας Κωτσαντής (σύμφωνα με πληροφορίες το Δήμο Πάργας θα διεκδικήσει ο Σωτήρης Γάκης και το Δήμο Ζηρού ο Μενέλαος Γείτονας).


Εκ μέρους της Τ.Ο. Πρέβεζας-Λευκάδας, ο Κώστας Ντακοβάνος μεταξύ άλλων τόνισε πως τα μέτρα που υλοποιούνται σήμερα είναι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης, του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και πρόσθεσε ότι ο λαός της Πρέβεζας βρίσκεται στην αντιπολίτευση όλης αυτής της πολιτικής. Και πρέπει να το κάνει με το ΚΚΕ. «Ακόμη και το Δήμο να πάρουμε, στην αντιπολίτευση θα είμαστε για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή αυτή πολιτική. Άτομα, σύντροφοι μπροστά στους αγώνες, στα συνδικάτα, στα κινήματα ενάντια στην πολιτική αυτή, είναι οι υποψήφιοί μας», είπε ο κ. Ντακοβάνος.
1800933 10152039596827648_1551327864_n
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κώστας Κωτσαντής ο οποίος ανέφερε πως με το ΚΚΕ θα δυναμώσει η φωνή των εργαζομένων, θα δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, η οποία θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική.
«Δε μας ενδιαφέρουν τα πρωτογενή πλεονάσματα. Κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις στήριξαν αυτές τις πολιτικές. Η πρότασή μας είναι για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ.
Η λαϊκή, η ταξική πάλη μπορεί να λύσει προβλήματα και από την αρχή είπαμε ότι είναι ληστοσυμμαχία η Ε.Ε. και δεν διορθώνεται. Τα Μνημόνια είναι εξειδίκευση της πολιτικής της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Την ίδια πολιτική υλοποιούν σε άλλους χρόνους στη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία. Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει την Ε.Ε. και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Ο κ. Αργύρης για παράδειγμα, σιγόνταρε αυτή την πολιτική, την ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ. Όλοι έλεγαν ποιος θα αγοράσει τη ΔΩΔΩΝΗ, ενώ εμείς λέγαμε καμία ιδιωτικοποίηση. Αυτή είναι η διαφορά μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσαντής.
1927147 10152039596847648_1673426839_n
Ο Γιάννης Νόβας από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως οφείλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, κόντρα στις πολιτικές τους. Επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε θέλει να συγκρουστεί με εκείνους που έφεραν τα δεινά, αλλά θέλει να συγκρουστεί μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο.
«Αυτό δεν αφορά το λαό. Κάθε καπιταλιστική ανάπτυξη στηρίζεται στην παραπέρα συντριβή των εργατικών δικαιωμάτων. Δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν υπάρχει διέξοδος, μέσα σε ένα σύστημα θωρακισμένο με Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ποιος είναι ο ταξικός αντίπαλος. Δεν είναι ότι είμαι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ. Είναι ότι είμαι φτωχός, προλετάριος, ότι στον καπιταλισμό δεν υπάρχω...
Στην αντιπολίτευση θα αντιπαλέψουμε την εξουσία στο Δήμο. Θα είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νόβας.
1797110 10152039596857648_1746924722_n
Σε ερώτηση για το τι θα κάνει ένας Κομμουνιστής Δήμαρχος αν εκλεγεί, ο κ. Νόβας απάντησε: «Γνωρίζουμε εκ των προτέρων, ότι ο Δήμος λειτουργεί ως μακρύ χέρι της εξουσίας απέναντι στους εργαζόμενους. Θέλουν να βάλουν χέρι στα δίκαια των εργαζομένων. Δε θα πούμε σε κανένα εργαζόμενο πάρε την απόλυσή σου και φύγε. Θα καλέσουμε την κοινωνία, τα συνδικάτα, τα σωματεία και θα δώσουμε μάχη. Θα μπούμε στη σύγκρουση. Και θα μας απειλήσουν με κάθε τρόπο. Αν τυχόν δεν τα καταφέρουμε, θα χαιρετίσουμε τον κόσμο και θα επιστρέψουμε στον αγώνα μας. Δε θα συμβιβαστούμε. Δεν έχουμε κανένα δίλημμα. Ο κόσμος πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο της πάλης».
Αναφορικά με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, τόνισε: «Τα λεφτά αυτά τα έχει δουλέψει ο ελληνικός λαός και του τα έχουν αρπάξει. Δε θα μπούμε στη λογική να λύσουμε το πρόβλημα πέντε ανθρώπων και τους άλλους να τους αφήσουμε».
Παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος Πρέβεζας Βαγγέλης Τσοβίλης, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε: «Στόχος μας ήταν να καλυφθούν οι σχολικές σπουδές από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θέλαμε. Αυτοί ήθελαν να συνηθίσει ο κόσμος να μην απαιτεί αυτή την ανάγκη. Τα ευρωπαϊκά προγράμματα είχαν ημερομηνία λήξης. Γιατί μετά μας είπαν ότι έπρεπε να διαθέσουμε χρήματα για τους παιδικούς σταθμούς. Ήθελαν να έχουμε ομήρους τους εργαζόμενους. Μιας χρήσης άνεργοι. Αυτό κάνουν. Ρίχνουν την αυταπάτη οι άνεργοι να γίνουν επιχειρηματίες».
1624498 10152039596862648_2010530669_n
Για τα χρέη του Δήμου Πρέβεζας και πως δημιουργήθηκαν πρόσθεσε: «Να πούμε γιατί υπήρχαν χρέη. Τα δημιούργησαν κάποια λαμόγια; Μακριά από εμάς τέτοια λογική. Τα δημιούργησε μια συγκεκριμένη πολιτική. Έλεγαν στους Δημάρχους να πάνε και να δανειστούν από τις τράπεζες. Να συνηθίσει έτσι ο λαός, στη μιζέρια».
Ο κ. Νόβας αναφέρθηκε στην ταξική αλληλεγγύη, λέγοντας: «Η δική μας αλληλεγγύη δεν είναι να πετάμε ένα κομμάτι ψωμί στον εξαθλιωμένο και να τον αφήνουμε στην τύχη του» και πρόσθεσε ότι το ΠΑΜΕ μέσω των συνδικάτων μετέφερε βοήθεια στην Κεφαλονιά.
Ο Κώστας Κωτσαντής, αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμαχιών για το ΚΚΕ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε: «Το βασικό στη συμμαχία είναι το περιεχόμενο. Αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. Η διέξοδος δε μπορεί να είναι το... μερεμέτι του συστήματος. Βλέπετε για παράδειγμα να υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις στο Δήμο Πρέβεζας;».
Έφερε παράδειγμα επίσης τη ΔΩΔΩΝΗ, όπου το ΚΚΕ ήθελε μέτωπο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗ, ενώ όλοι οι άλλοι μαζί και οι αγροτοπατέρες των Ενώσεων -όπως τους χαρακτήρισε- έβαλαν το ζήτημα ποιος θα την πάρει.
 www.atpreveza.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου