Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» και ο Γιάννης Νικολαϊδης μας ταξιδεύουν στην ιστορία του Γυναικείου Καρναβαλιού της Πρέβεζας



Mια   νοσταλγική αναδρομή  στο  Γυναικείο Καρναβάλι της Πρέβεζας θα πραγματοποιήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος  «Πρέβεζα» σε εκδήλωση που διοργανώνει  την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρου Δήμου Πρέβεζας .
Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του  Γιάννη Νικολαϊδη στο οποίο αποτυπώνεται η ιστορία του Γυναικείου Καρναβαλιού από το  1929 μέχρι σήμερα.
Το κοινό θα έχει την  ευκαιρία να παρακολουθήσει σπάνιο  φωτογραφικό  υλικό και βιντεοσκοπημένο υλικό καθώς και αφηγήσεις των γυναικών που πρωτοστάτησαν και διατήρησαν ζωντανό το Καρναβάλι των Γυναικών της Πρέβεζας αναδεικνύοντάς το ως ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Ιδιαίτερη αναφορά θα  υπάρχει στα τελευταία  30 χρόνια του  Καρναβαλιού ξεδιπλώνοντας μνήμες  για τους μεγαλύτερους και δίνοντας την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν  μέσα από το ντοκιμαντέρ πρόσωπα  που  πρωταγωνίστησαν στο κέφι, την χαρά και την ξεγνοιασιά    και  χάρισαν απλόχερα  το χαμόγελο σε δύσκολες εποχές , σε   πολλές γενιές Πρεβεζάνων και αναρίθμητων επισκεπτών του τόπου μας.  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου