Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Στον Prisma 95,1 o Στέφανος Καλλίνικος με τις υπέροχες κατασκευές από θαλασσόξυλα Πρέβεζας


Ο ίδιος νέος θύμα της οικονομικής κρίσης σκέφτηκε να πιάσει την ζωή από τα μυαλά και να δημιουργήσει κάτι δικό του, από το να περιμένει κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα και να διεκδικήσει μια θέση στο Δημόσιο.

Οι παραλίες τις Πρέβεζας, πλούσιες, γεμάτες θαλασσόξυλα, κοχύλια και αστερίες. Στην αρχή κάποιοι  τον έβλεπαν περίεργα στην παραλία να μαζεύει ξύλα και φυσικά δεν τον έπαιρναν στα σοβαρά.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε έκανε την δική του έκθεση στην πόλη και εκεί τον ανακάλυψε η Μάγδα Τσέγκου, του παρήγγειλε πολλά κομμάτια και τον φιλοξένησε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.
Αντίστοιχα θα κάνει και η Ελένη Μενεγάκη σε λίγες μέρες καθώς τα δημιουργήματα του Στέφανου κοσμούν το σπίτι της.

Και μπορεί ο Στέφανος να αγαπάει τον τόπο του και μέσω της δουλειάς του να τον διαφημίζει, ωστόσο το αυτί τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας δεν ίδρωσε. Το τηλέφωνο του δεν χτύπησε, δεν υπήρξε ούτε ένα τυπικό ενδιαφέρον, ένα μπράβο, σε ένα νέο που αντιστέκεται στην μιζέρια και δημιουργεί.

Ο Στέφανος είναι ένα παράδειγμα για όλους μας. Είναι ένα παράδειγμα σε όσους απλά κατηγορούν τους πολιτικούς που μας έφτασαν ως εδώ.

Τον φιλοξένησα στο απογευματινό μαγκαζίνο και μέσα από το καθαρό του βλέμμα διέκρινα την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Στην Ελλάδα της κρίσης, το κοφτερό μυαλό, η δουλειά και ο αγώνας είναι το αντίδοτο στην κρίση.
Αρκεί να θέλουμε να αλλάξουμε…
Ακούστε το απόσπασμα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου