Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 95,1: "Γιατί είμαι αντίθετος με το έργο της Υποθαλάσσιας Ζεύξης"


Με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με αφορμή τις εξαγγελίες του όσον αφορά την Υποθαλάσσια Ζεύξη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μίλησε στον Prisma 95,1.

O κύριος Σκιαδαρέσης εξέφρασε τον προβληματισμό του ο οποίος αποκωδικοποιείται και στο Δελτίο Τύπου που δόθηκε στην Δημοσιότητα.
  α) Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου δεν θα έχει σχεδόν καμία χρησιμότητα για το νησί μας, απεναντίας, θα αναγκάσει όλους τους κατοίκους να πληρώνουν κάθε φορά που θα εισέρχονται αλλά και θα εξέρχονται από αυτό.
β) Θα αυξηθούν τα μεταφορικά κόστη των επιχειρήσεων και θα προκληθούν αρνητικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του νησιού, διότι θα αποτρέπονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να επισκέπτονται την τοπική αγορά για τα ψώνια τους αλλά και για την διασκέδαση τους.
γ) Τα χρήματα που πρόκειται να δαπανηθούν για το έργο αυτό θα μπορούσαν να διατεθούν στην κατασκευή βασικών υποδομών που στερείται ο τόπος (διαλυμένο δίκτυο ύδρευσης, ημιτελές δίκτυο αποχέτευσης, απορρίμματα, κλπ).

Ο κύριος Σκιαδαρέσης αναφέρθηκε μάλιστα και στην εναλλακτική πρόταση που μπορεί να δώσει λύση στο θέμα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αντί να μπούμε στην Γέφυρα, στρίβουμε αριστερά, εκεί που χωρίζει το Ιχθυοτροφείο με το Κανάλι, περνάμε από το Καρνάγιο και φτάνουμε απέναντι στον δρόμο που είναι να βγει στη Φιλοσόφων και μεταφέρουμε την Γέφυρα από εκεί που είναι σήμερα στην καινούρια της Θέση.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου