Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Την πίτα της έκοψε η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ. Τι δήλωσε στον Prisma 95,1

Την πίτα της έκοψε η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας παρουσία του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γιώργου Σαρρή και δεκάδων εκπροσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
IMG 4540
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Θωμάς Κάρτσακλας υποδέχτηκε θερμά τους καλεσμένους υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων πως από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα η ΕΠΣ προχώρησε σε καινοτομίες με μοναδικό στόχο το καλό του ποδοσφαίρου και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ποδοσφαιρικών σωματείων της Πρέβεζας και της Λευκάδας χωρίς καμία απολύτως διάκριση.
IMG 4517
Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σαρρής δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του πρώην Προέδρου της ΕΠΣ κ. Τραχανά αλλά και του νυν Προέδρου κ. Κάρτσακλα, ωστόσο απέφυγε να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου σημειώνοντας χαρακηριστικά πως η επιχορήγηση της ΕΠΟ από την πολιτεία έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια.



Η βραδιά είχε...άρωμα γυναίκας αφού η ΕΠΣ αποφάσισε να απονείμει τιμητικές πλακέτες στις γυναίκες που υπηρετούν το χώρο του ποδοσφαίρου από διοικητικές θέσεις στα ποδοσφαιρικά σωματεία της περιοχής.
IMG 4554
Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο κ. Σαρρής σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ επισήμανε μεταξύ άλλων πως η ΕΠΟ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας κ. Φερνάντο Σάντος ο οποίος αναμένεται να δώσει την οριστική του απάντηση στις 23 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Σαρρής απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπερασπίστηκε την αναδιάρθρωση της Γ’ Εθνικής σημειώνοντας πως αυτή θα φέρει την αναβάθμιση της ποιότητας του ποδοσφαίρου στη συγκεκριμένη κατηγορία.
IMG 4528
«Θεωρώ ότι όταν θα φτάσουμε στους 4 ομίλους της Γ Εθνικής με τον αριθμό των ομάδων στις 64, αυτό λογικά πρέπει να φέρει αναβάθμιση της ποιότητας του ποδοσφαίρου σε μια τέτοια κατηγορία συγκριτικά με τη Δ’ εθνική που υπήρχε. Ξεχάστε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο της football League 2 και της Δ’ κατηγορίας, θα υπάρχει μια Γ ερασιτεχνική κατηγορία η οποία θα είναι αναβαθμισμένη όταν θα είναι 64 ομάδες πανελλαδικά και όταν θα υπάρξει και τρόπος επιχορήγησης ή χορηγίας αυτών των ομάδων ούτως ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν τουλάχιστον στα έξοδα μετακίνησής τους» τόνισε ο κ. Σαρρής, ενώ δεν απέφυγε να απαντήσει και σε ερωτήσεις για τα στημένα παιχνίδια.
«Η ΕΠΟ κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Καταρχάς εγώ τη φράση «στημένοι αγώνες» δεν τη δέχομαι και το λέω ότι δεν τη δέχομαι διότι υπάρχει μια ιδιωτική εταιρεία η οποία βάσει των στοιχηματικών εταιρειών βγάζει κάποια όχι ασφαλή συμπεράσματα για κάποιους αγώνες που υπάρχουν κάποιες υπόνοιες. Από εκεί και πέρα η ευθύνη για να διαλευκανθούν τέτοια παιχνίδια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους εισαγγελείς. Εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, μόλις έρθει από την UEFA χαρτί το οποίο έχει έρθει από τη συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία, το διαβιβάζουμε αμέσως εκεί που επιβάλλεται να το διαβιβάσουμε. Στους εισαγγελείς, στο Υπουργείο και στις διοργανώτριες» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ ενώ όσον αφορά την κάρτα υγείας των ποδοσφαιριστών υπογράμμισε πως η ΕΠΟ έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να λυθεί το θέμα, ωστόσο όπως είπε η υγεία του Έλληνα πολίτη είναι θέμα της πολιτείας και όχι της ΕΠΟ.




Όσον αφορά τους κακούς αγωνιστικούς χώρους στα τοπικά πρωταθλήματα ο κ. Σαρρής επισήμανε πως δεν είναι ευθύνη της ΕΠΟ αλλά της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ κλείνοντας υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση για το Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει κλείσει.

Την προηγούμενη ημέρα ο κ. Σαρρής είχε μιλήσει στην εκπομπή PRISMA SPORTS με τον Βησσαρίωνα Σάκκο:


www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου