Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Βάδην Αθανασία Τζουμελέκα στον Prisma 95,1


Λίγες μέρες μετά την αθώωση της από το Εφετείο Αθηνών, όσον αφορά τις κατηγορίες ότι βρέθηκε να είχε κάνει χρήση αναβολικών ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο  η Αθανασία Τζουμελέκα μίλησε στον Prisma 95,1 και την εκπομπή του Βησσαρίωνα Σάκκου  Prisma Sports.
H Αθανασία μιλάει για την ηθική δικαίωση που ένιωσε και εξηγεί πως βίωσε όλη την διαδικασία, μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

Μαζί της ήταν ο σύζυγος και προπονητής της Νίκος Δημητριάδης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η IAAF και η WADA, αν και το πρώτο δείγμα της ήταν αρνητικό, έκαναν έπειτα από πολλούς μήνες εξέταση και του δεύτερου δείγματος με τρόπο αυθαίρετο και χωρίς να μπορεί η αθλήτρια να αμυνθεί, και αποφάνθηκαν ότι είχε λάβει απαγορευμένες ουσίες.

Τότε κανείς δεν πίστευε τις διαμαρτυρίες και τους ισχυρισμούς της αθλήτριας και ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι της επιτέθηκαν ποικιλοτρόπως.

Τώρα, όμως, το Εφετείο Αθηνών τη δικαίωσε πλήρως και εμείς θεωρούμε καθήκον μας να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα.




H Αθανασία Τζουμελέκα στον Prisma 95,1 video


Ποιά είναι η Αθανασία Τζουμελέκα...

Η Αθανασία Τζουμελέκα (Πρέβεζα, 2 Ιανουαρίου 1982) είναι Ελληνίδα πρώην αθλήτρια του στίβου στο αγώνισμα του βάδην. Kατέκτησε την πρώτη θέση στην απόσταση των 20 χιλιομέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η πρώτη της συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση σύμφωνα με το wikipediaέγινε το 2002 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου, όπου με επίδοση 1.31.25 κατέλαβε την ένατη θέση και κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ για τα 20 χιλιόμετρα.

Το 2003 ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για αθλήτριες κάτω των 23 ετών στο Μπίντγκοτζ με επίδοση 1.33.55. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2003 στο Παρίσι, όπου κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα κατέλαβε την 7η θέση με επίδοση 1.29.34.

Την επόμενη χρονιά, το 2004, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Πραγματοποιώντας κούρσα αναμονής, πήρε το προβάδισμα στα μέσα περίπου της κούρσας και άντεξε μέχρι το τέλος κατακτώντας το μετάλλιο με επίδοση 1.29.12.

Το 2005, αν και αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα που της στέρησαν τη δυνατότητα για μια καλή προετοιμασία, επιδίωξε και κατάφερε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2005 του Ελσίνκι. Παρά τα προβλήματα, η Τσουμελέκα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και ενώ βρισκόταν στην 3η θέση με μεγάλη διαφορά από την 4η, ώσπου δέχθηκε τρίτη παρατήρηση και ακυρώθηκε, χάνοντας την ευκαιρία να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο. Όπως η ίδια δήλωσε αργότερα, τη στιγμή εκείνη σκέφτηκε ακόμα και να σταματήσει τον αθλητισμό.

Το 2006 εγκατέλειψε τις προπονήσεις λόγω εγκυμοσύνης. Σύζυγoς και προπονητής της είναι ο Νίκος Δημητριάδης.

Το 2007 συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξήχθη στην Οσάκα αλλά εγκατέλειψε πριν από το τέλος του αγώνα.

Η Τζουμελέκα ανακοίνωσε το τέλος στον πρωταθλητισμό στις 17 Ιανουαρίου του 2009.

Δείτε στο βίντεο του χρήστη Giannis V. τις στιγμές που η Αθανασία Τζουμελέκα μας έκανε να βουρκώσουμε από χαρά...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου